W sobotę 8 października miało miejsce tradycyjne Święto Pieczonego Ziemniaka. Pogoda sprawiła, ze musieliśmy pozostać wewnątrz budynku, który do największych nie należy. Na festyn przybyły tłumy gości, rodziców i uczniów. Choć miejsca nie było wiele to humory wszystkim dopisywały, ponieważ motywem przewodnim święta były 60. urodziny szkoły. Każda klasa przygotowała z tej okazji tort, które wykonane zostały własnoręcznie. Uczniowie popisali się niezwykłą pomysłowością i kreatywnością – niezwykła parada kolorowych tortów zachwycała wszystkich zgromadzonych. Każda klasa przygotowała również krótki występ w postaci piosenki lub wiersza – oczywiście motywem przewodnim była szkoła. Rodzice uczniów przygotowali potrawy z ziemniaka, który okazał się niezwykle ciekawym motywem twórczości kulinarnej. Mogliśmy spróbować ziemniaka w najróżniejszych postaciach i formach – zarówno na zimno, jak i na ciepło. Stoiska poszczególnych klas zachęcały do odwiedzenia nie tylko zapachem, ale i fantastycznymi dekoracjami. W świetlicy urządzona została kawiarenka, w której goście mogli spotkać się i porozmawiać. Zarówno dzieci jak i dorośli mogli wziąć udział w licznych konkursach – zarówno w sprawnościowych, jak i tych wymagających konkretnej wiedzy, ale także w konkursie na największego ziemniaka czy najbardziej osobliwą figurkę zrobioną właśnie z tego warzywa. Było malowanie twarzy, wspólne wesołe zdjęcia i zabawy. Część festynową brawurowo poprowadziły panie Marta Pliszko i Emilia Paszek. O tym, że atmosfera zabawy była udana świadczyć może fakt, że bardzo długo nikt nie chciał opuścić budynku. Dziękujemy wszystkim za przybycie, wspaniałe przygotowanie stoisk i fantastyczną atmosferę.
Dyrektor Szkoły – Rafał Juszczyk